Copyright © 2014 Henrik Sandin

2003 - 20XX Grønland anden periode.

Forår 2003 tager jeg til Aasiaat (Egedesminde) ved Diskobugten i Grønland, til en stilling som driftsleder på et nyt affalds-forbrændingsanlæg (teknisk forvaltning ved Aasiaat Kommune), her står jeg for indkøb, personale, opstart af anlæget, indføring af den nødvendige dokumentation samt oplæring af personalet til at køre det selv. Det var fra starten aftalt at der var tale om en tidsbegrænset ansættelse.

 

Forår 2004 starter jeg som subcontractor for SRI International (Stanford Research Institute) der driver en videnskablig radar station under NSF (National Science Foundation). Stedet hedder Kellyville og ligger ca. 15km. udenfor Kangerlussuaq, jobbet indebar Bla. at fungere som radaroperatør, pasning af eget elværk, 7 biler, 2 snescootere, tilhørende bygninger og installationer, bestilling af "annual supply", bogholder samt alle andre praktiske opgaver. I de knapt 8 år jeg var i Kellyville var vi 3-5 ansatte af blandet nationalitet til at drive stedet. Kellyville er et sted hvor man bor og arbejder på stedet. Området omkring Kangerlussuaq er i mine øjne super dejligt, med flot natur og mulighed for udendørs aktiviteter som vandring og snescooterture.

 

Vinter 2012 tager jeg til Thule Air Base for at arbejde som operator / mechanic på M-plant (hovedelværket på basen), har pt. også været afløser på 12SWS radaren (BMEWS) samt på J-plant (reserve elværk). Arbejdet er for det meste som vagtgående i fast turnus og jeg er godt tilfreds med dette. Naturen heroppe er ikke særlig spænnende hvis man er kendt med andre steder i Grønland. For mit vedkommende er thule kun et arbejde og kan aldrig blive som et hjem for en. Der er en masse muligheder for aktiviter i fritiden her, desværre er de mest tilrettelagt for dem der ikke arbejder så meget (åbningstider osv.). Håber at jeg kan fortsætte heroppe en del år endnu da jeg trives med vekselvirkningen mellem arbejde / ferie.

 

 

 

1991 - 2003 Danmark.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1983 - 1991 Grønland første periode.

Starter som automekaniker hos Godthåb autoservice, autoriseret Toyota, Volvo, Mazda, ArcticCat, Mariner forhandler og værksted, det bliver til 3 år med service og rep. af personvogne, lastbiler, snescootere og bådmotore. En meget spænnende tid af mit liv hvor jeg også havde div. extra arb. udenfor "normal" arbejdstid. Bla. Passe tankstation til biler og både, køre tankvogn (diesel og benzin leveringer til kunder i byen, lige fra boligstøttehuse til trawlere og elværket). Rengøring Bla. 1,5 år's aften/nat på Godthåb fiske industri (reje-fabrikken), Brugsen, Grønlandsfly samt på skibe der var på værftet.

I 1986 tager jeg ud og sejle med trawleren M/tr Ilimmaasaq (KGH / Hejmmestyrets trawlerdivision) som maskinassistent, (rejefiskeri ved Grønland øst og vest). bortset fra en md. som maskin ass. afløser på M/tr Pamiut, var jeg fast på M/tr Ilimmaasaq i 3,5 år.

Herefter var jeg i DK. 4 md. i 1990 hvor jeg arbejdede som pædagomedhjælper i en børnehave på Marselis bolevard i Århus i 3 md.

Tager i maj 1990 ud og fiske rejer igen, nu på en Dansk rejetrawler M/tr Helen Basse som konstitueret 2 mester. Efter 9 md. bliver jeg af familiære årsager nød til at afmønstre og flytte til DK.

 

 

 

 

1961-1983 : Kronborg slot er vartegnet for min fødeby Helsingør.

jeg er født i sommeren 1961 og voksede op i en famile med mor, far og 2 søstre. Jeg gik på NordVest skolen og afsluttede folkeskolen med en realeksamen i 1978 (sidste årgang med realskolen). Efter skolen kom jeg i mesterlære som automekaniker på et mindre autoværksted, (hovedparten af værkstedets kunde bilpark var mærker som : Fiat, Nsu, Audi, Vw osv), en meget aldidig læreplads. Jeg blev udlært i efteråret 1982 og fortsatte som svend på samme værksted indtil sensommeren 1983 hvor jeg rejste til Grønland for at arbejde, som mekaniker i Godthåb (Nuuk).

 

tidslinie / timeline :

Link's

 

 

GC

Kellyville

SRI International

Aasiaat kommune

Agri nordcold

Skanska

Esselte

Novopan Træindustri

hfk

 

Proin lacusat ametauge porttior maganisa amet fermentum.

 

Proin lgacus a portitior fiernmeum nanquam am dolor aliquet tempor. Proin perdiet lacur posuere peorttitor magnsa a condimentumi rli molestie mattis felisleget nulla.

Proin lacusat ametauge porttior maganisa amet fermentum.

 

Proin lgacus a portitior fiernmeum nanquam am dolor aliquet tempor. Proin perdiet lacur posuere peorttitor magnsa a condimentumi rli molestie mattis felisleget nulla.

Proin lacusat ametauge porttior maganisa amet fermentum.

 

Proin lgacus a portitior fiernmeum nanquam am dolor aliquet tempor. Proin perdiet lacur posuere peorttitor magnsa a condimentumi rli molestie mattis felisleget nulla.